Wat is effectief leesonderwijs? De inzichten uit het project 'Les in lezen' - live online nascholing - Plenum: Wat is effectief leesonderwijs? De inzichten uit het project 'Les in lezen' (17:00 - 17:45)

Keuze Lesgever
Plenum: Wat is effectief leesonderwijs? De inzichten uit het project 'Les in lezen' Jordi Casteleyn

Tijdens deze inleidende sessie hoor je wat de kenmerken van effectief leesonderwijs zijn en welke factoren er een impact op hebben. Je ontdekt welk materiaal je op de website www.lesinlezen.be vindt, en hoe je ermee aan de slag kan gaan. Na deze korte introductie kies je voor een specifieke focus op een onderwijsniveau binnen aparte ruimtes. Tijdens deze sessies krijg je extra voorbeelden uit de praktijk.

Het onderwijsniveau: kleuter-, lager en secundair onderwijs

Dr. Jordi Casteleyn is hoofddocent Vakdidactiek Nederlands, Vakdidactiek Nederlands niet-thuistaal en Postgraduaat Didactiek Nederlands voor anderstaligen bij Antwerp School of Education, Faculteit Sociale Wetenschappen. Binnen de onderzoeksgroep Didactica focust hij op effectief leesonderwijs (zie o.a. lesinlezen.be) en ondersteuning van leerlingen die problemen met de instructietaal ervaren (zie o.a. taaltrajecten.be). Daarnaast is hij actief betrokken bij allerlei overlegorganen zoals de Raad voor Nederlandse taal en letteren.


Terug naar overzicht van workshops