Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

STEM@SCHOOL: onderdeel project - passief huis: maken van huis en dak met bijhorende wiskundige redenering en berekeningen 06-10-2020

Kom te weten hoe je in het STEM@SCHOOL project 'passief huis' de leerstof wiskunde koppelt aan techniek om zo de 'architect' in je leerlingen wakker te maken.

Lees meer

(V)aardig in gesprek met leerling en ouders in het BaO 22-09-2020

Vanuit het begeleidingsgebeuren binnen de school vinden we dat het ons al aardig lukt om in gesprek te gaan met leerlingen en ouders. Toch gaan we makkelijk voorbij aan de beleving van de leerling en de ouders en slagen we er onvoldoende in om “hun spoor” te beluisteren en te volgen. Vaardig in gesprek gaan betekent dat we ons vaardigheden eigen maken om beter aan te sluiten op het spoor van de leerling en de ouders en van daaruit de begeleiding optimaler vorm geven en groei mogelijk maken.

Lees meer

Dyscalculie in de eerste graad van de B-stroom, hoe kunnen leerkrachten helpen? 18-09-2020

Dyscalculie bestaat, zoveel is duidelijk. Je wilt de betrokken leerlingen optimaal ondersteunen zonder het curriculum van je vak in het gedrang te brengen. In deze cursus tonen we hoe je dit, zo concreet mogelijk, kan aanpakken.

Lees meer

CNO maatregelen coronavirus

Update juni 2020

Het derde trimester 2019-2020 organiseerde het Centrum Nascholing Onderwijs 41 nascholingen via afstandsonderwijs waar meer dan 800 cursisten aan deelnamen. We wensen de docenten en de deelnemers uitdrukkelijk te bedanken voor hun inzet en begrip in deze corona-tijden.

De programmatie van het eerste semester 2020-2021 krijgt stilaan vorm. Het uitgebreide nieuwe nascholingsaanbod vind je zoals steeds terug op deze website. Het Centrum Nascholing Onderwijs wenst ook in 2020-2021 kwalitatieve nascholingen aan te bieden. Tegelijkertijd blijven de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, docenten, deelnemers en partners onze topprioriteit. Een taskforce werkte een plan uit om de cursussen in 2020-2021 in optimale, veilige omstandigheden te kunnen laten plaatsvinden op de Boogkeers, op de Campus Drie Eiken en op de Stadscampus.

Het format van sommige cursussen kan echter nog wijzigen ten gevolge van nieuwe richtlijnen. We volgen de richtlijnen van de Veiligheidsraad nauwgezet op en sturen onze preventieve maatregelen i.v.m. het coronavirus bij in overeenstemming met de Universiteit Antwerpen. Laatste updates over de cursussen vind je steeds terug op onze website. Eventuele wijzigingen zullen tijdig via mail aan de ingeschreven deelnemers worden gemeld en verschijnen ook op de CNO-webpagina bij de desbetreffende cursus. Dank voor je begrip.

Vragen?

Voor verdere vragen, contacteer ons via cno@uantwerpen.be. Het CNO-team zal je zo snel mogelijk helpen.

Wij hopen je in 2020-2021 te mogen verwelkomen op één van onze nascholingen en wensen je een welverdiende vakantie. Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Het CNO-team