Welkom

Het Centrum Nascholing Onderwijs of CNO is een universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel. Binnen de Antwerp School of Education van de Universiteit Antwerpen vormt het een zelfstandige entiteit. Lees hier meer over CNO.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.

In de kijker

Themadag: Breed evalueren is groei stimuleren (BaO) 01-02-2021

Lees meer

Afstandsleren en zelfsturend leren: een haalbaar duo. Yes, they can! - live online nascholing 14-10-2020

Ons onderwijs zal de komende periode deels online blijven verlopen. Leerlingen zelfstandig leren leren komt hierbij het leerproces ten goede. Die online context kan je zodanig ontwerpen dat je net het zelfgestuurd leren stimuleert. Maar wat zijn dan kwaliteitsvoorwaarden bij dit online leren? Hoe kan je er eindtermen mee realiseren?

Lees meer

Spellingsmoeilijkheden in de lagere school 09-10-2020

Je eigen gedachten kunnen formuleren en in tekstuele vorm weergeven, is in onze maatschappij een belangrijke vaardigheid. Hiervoor is het noodzakelijk dat je juist kan schrijven en de spellingsregels goed beheerst. Helaas hebben veel kinderen spellingsmoeilijkheden. Ben je op zoek naar hulp om deze leerlingen te ondersteunen, dan is deze nascholing iets voor jou.

Lees meer

CNO maatregelen coronavirus

Update september 2020


Het nieuwe nascholingsaanbod voor het eerste semester 2020-2021 is gepubliceerd. Het Centrum Nascholing Onderwijs wenst ook in 2020-2021 kwalitatieve nascholingen aan te bieden, zowel via live online sessies als via nascholingen op onze campussen in Antwerpen op de Boogkeers en op Campus Drie Eiken. Tegelijkertijd blijven de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers, docenten, deelnemers en partners onze topprioriteit. Een taskforce werkte een plan uit om de cursussen in 2020-2021 in optimale, veilige omstandigheden te kunnen laten plaatsvinden op de Boogkeers, op de Campus Drie Eiken en op de Stadscampus.

Het format van sommige cursussen kan echter nog wijzigen ten gevolge van nieuwe richtlijnen. We volgen de richtlijnen van de Veiligheidsraad nauwgezet op en sturen onze preventieve maatregelen i.v.m. het coronavirus bij in overeenstemming met de Universiteit Antwerpen. Laatste updates over de cursussen vind je steeds terug op onze website. Eventuele wijzigingen zullen tijdig via mail aan de ingeschreven deelnemers worden gemeld en verschijnen ook op de CNO-webpagina bij de desbetreffende cursus. Dank voor je begrip.


Vragen?

Voor verdere vragen, contacteer ons via cno@uantwerpen.be. Het CNO-team zal je zo snel mogelijk helpen.

Wij hopen je in 2020-2021 te mogen verwelkomen op één van onze nascholingen.

Het CNO-team

 


Lessenpakket burgerschapseducatie: maatschappelijke perspectieven op COVID-19

USCIA, Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen, creëerde een gratis lessenpakket burgerschapsvorming voor leerlingen uit de derde graad van het secundair onderwijs in België (en Nederland).

Met deze lessen burgerschap wil UCSIA bijdragen tot brede solidariteit. Brede vormen van solidariteit zijn meer dan ooit nodig. De inzet voor mensen die je niet kent, mensen voor wie je niet eens empathie voelt, vreemden. De lessen zetten daarom sterk in op interdisciplinaire kennis, burgerschapsattituden en -vaardigheden.

Je kan een of meerdere lessen gratis downloaden via de website van USCIA of via KlasCement.