CNO

Universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel

 

Over CNO  Contacteer CNO

Boekjes voorjaar 2023
De Boogkeers
Campus Drie Eiken - gebouw D
De Boogkeers - onthaal
Leslokaal

Welkom!

Het voorjaar van 2023 brengt opnieuw een ruim aanbod aan nascholingen voor iedereen in het brede onderwijsveld. Ontdek het aanbod op deze website of via de meest recent themaboekjes.

Wil je informatie van CNO op jouw maat ontvangen in je brievenbus of mailbox, lees dan hier hoe je jouw communicatievoorkeuren instelt!

In de kijker

Hedendaagse kwantummechanica inclusief zijn toepassingen -begrijpbaar gebracht- 08-02-2023

CNO speelt graag in op de actualiteit. De Nobelprijs Fysica 2022 werd op 4 oktober toegekend voor het aantonen van kwantummechanische verstrengeling. Toepassingen ervan zoals kwantumcomputers, teleportatie, kwantumcryptografie zijn in volle technologische ontwikkeling.

Lees meer

Kunnen we kanker binnenkort genezen? 15-02-2023

Eén op vier vrouwen en één op drie mannen krijgt kanker voor hun 75ste verjaardag.  Iedereen krijgt er dus rechtstreeks of onrechtstreeks mee te maken. Voor mannen is het de grootste doodsoorzaak, voor vrouwen de 2de na hart- en vaatziekten.
In deze nascholing krijg je inzicht in de stand van zaken van kankeronderzoek en nieuwe kankerbehandelingen.

Lees meer

Aan de slag met heikele thema’s. Ontwikkel je eigen educatief materiaal over controversiële onderwerpen 10-03-2023

In sommige klasgroepen kan een lesonderwerp gevoelig liggen en tot conflict en controverse leiden. Hoe detecteer je het probleem en hoe ontwikkel je lesmateriaal dat hierop een antwoord biedt? In deze nascholing maak je kennis met een nieuwe onderzoeks- en designmethodologie voor het ontwikkelen van educatief materiaal. Aan de hand van een uitgewerkt praktijkvoorbeeld ontdek je hoe je stapsgewijs klasgroepgebonden gevoeligheden in kaart kan brengen en hiervoor passend lesmateriaal kan ontwikkelen.

Lees meer

Nascholingsaanbod voorjaar 2023

Ontdek het ruime nascholingsaanbod van CNO voor het voorjaar van 2023 op de manier die bij jou past!

  • Gebruik de boomstructuur van onze website via de knop 'Nascholingsaanbod' links bovenaan.
  • Ga gericht op zoek via de zoekfunctie van onze website rechts bovenaan.
  • Blader door één of meerdere van onze themaboekjes:

Taal en cultuur,
maatschappij en economie

Wetenschappen, wiskunde, techniek en STEM

Leerlingenbegeleiding

Basisonderwijs

Leidinggevenden en ondersteunend personeel

Vakoverschrijdend aanbod

Ontvang je geen boekje van ons, maar wil je er in de toekomst graag eentje krijgen?
Blijf je graag op de hoogte via een digitale nieuwsbrief op jouw maat?

Je hebt reeds een account bij CNO? Meld je aan via de knop rechtsbovenaan, klik op 'Mijn portaal' en vink het vakje naast 'Brochures op mijn postadres' en/of 'Digitale nieuwsbrieven' aan.

Je hebt nog geen account bij CNO? Klik op onderstaande knop om een account aan te maken. Vul zeker het onderwijsniveau waar je actief bent aan, je functie en indien van toepassing de vakken die je geeft. Zo ontvang je enkel informatie die voor jou relevant is.

Ik wil informatie op maat van CNO ontvangen

 


Lespakketten Klimaatlink

Op 25 oktober vond de lancering plaats van 4 lespakketten voor klimaateducatie in het secundair onderwijs. De voorstelling van de lespakketten vind je in deze video.

Op ons YouTube-kanaal vind je ook de opname van het volledige evenement met inleidende sprekers van Stad Antwerpen, Stad Sint-Niklaas en Universiteit Antwerpen.

Meer informatie: www.uacno.be/22WET007A en www.uantwerpen.be/klimaatlink


Afstandsonderwijs bij CNO

In coronatijden heeft afstandsonderwijs een grote sprong voorwaarts gemaakt. De ervaring leerde ons dat afstandsonderwijs ook in de toekomst mogelijkheden biedt voor CNO-nascholingen.
Wat denk jij van nascholingen in afstandsonderwijs? Welke vormen van afstandsonderwijs verkies jij? Welke onderwerpen vind jij geschikt om via digitale weg te volgen? Laat het ons weten via dit formulier!


Een andere vraag?

Contacteer ons:

 03 265 29 60 
 cno@uantwerpen.be


Volg ons op:

 Facebook
 LinkedIn
YouTube

 

 

 

 

Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.