CNO

Universitair nascholingscentrum voor onderwijspersoneel

 

Missie & visie   Wie is wie?   Contacteer CNO

Folderboekjes najaar 2023
De Boogkeers
Campus Drie Eiken - gebouw D
De Boogkeers - onthaal
Leslokaal

Welkom!

Het schooljaar 2023-2024 brengt opnieuw een ruim aanbod aan nascholingen voor iedereen in het brede onderwijsveld, met aandacht voor de meest recente evoluties in het onderwijslandschap. Ontdek het aanbod op deze website of via de meest recente themaboekjes.

Wil je informatie van CNO op jouw maat ontvangen in je brievenbus of mailbox, lees dan hier hoe je jouw communicatievoorkeuren instelt!


Postgraduaat Leerlingenbegeleiding in het secundair onderwijs

Het Postgraduaat Leerlingenbegeleiding in het secundair onderwijs is sinds jaren een vaste waarde binnen CNO. Twijfel je of dit postgraduaat iets voor jou is? Bekijk hieronder enkele getuigenissen van eerdere deelnemers!


Themadagen 2023-2024

Tijdens een themadag komen lezingen, workshops, rondes... aan bod binnen een bepaald thema of voor een specifieke doelgroep. Noteer alvast volgende data in je agenda voor 2023-2024. Bij themadagen waarvoor je nu reeds kan inschrijven zie je de titel als aanklikbare link.

26-09-2023 Wat is effectief leesonderwijs? De inzichten uit het project 'Les in lezen'
- live online om 17u
28-09-2023 Focus op Taal s.o.
16, 17 en 20-11-2023 Fusieshow (voor leerlingen s.o.)
27-11-2023 Welzijnsdag
14-12-2023 Dag van het Ondersteunend Personeel
08-02-2024 Dag van de Leerzorg
29-02-2024 Inspiratiedag 'Gluren bij de buren': Onderwijsinnovatie in de praktijk (BaO)
07-03-2024 Taaldag
25-03-2024 Dag van de Vertrouwenspersoon
19-04-2024  Dag van de Economieleerkracht
23-04-2024 Focus op OKAN
02-05-2024 Themadag Onderwijskunde (exacte titel volgt)
04-05-2024 Dag van het Grieks
16-05-2024 Dag van de (Socio-emotionele) Leerlingenbegeleiding

In de kijker

Dag van de leerzorg in het s.o. 08-02-2024

Dé dag die in het teken staat van zorg en leerlingenbegeleiding is weer daar. Het is het evenement waar kiezen winnen is. Waar vier keuzerondes gegeven door (praktijk)experten je verrijken met de nieuwste inzichten en praktijken. Waar onderwijsprofessionals verzamelen om ondersteund en geïnspireerd te worden in hun competentie om leerlingen te begeleiden en de onderwijsleerpraktijk te verbeteren. Het is een dag speciaal voor jou om jezelf te ontplooien.

Lees meer

Wat als de sociaal-emotionele ontwikkeling het leren in de weg zit? 06-10-2023

Hoe kinderen zich gedragen wordt voor een groot stuk bepaald door hoe ze sociaal-emotioneel in hun vel zitten. Niet alleen sociaal gedrag in de groep, maar ook leerprestaties kunnen enorm beïnvloed worden door de sociaal-emotionele leeftijd van een kind. Aan de hand van een duidelijk en werkbaar kader leer je hoe het gedrag tijdens de verschillende ontwikkelingsfases er uit ziet. Wat je als leerkracht zelf kan doen, hoe je in gesprek gaat met ouders en welke hulp je kan bieden aan kinderen komt ook uitvoerig aan bod.

Lees meer

Conflictintelligentie voor onderwijsprofessionals: word bemiddelaar op jouw school 09-10-2023

Onderwijsprofessionals komen steeds vaker in aanraking met situaties die als potentiële kruitvaten op ontploffen staan. Het blijft niet bij conflicten waarbij leerlingen betrokken zijn. Disputen onder volwassenen zijn steeds vaker aan de orde. Denk maar aan ouders die de studievoortgangsbeslissingen in twijfel trekken of weigeren om een gedragscontract te ondertekenen. Ook tussen collega’s onderling kunnen de gemoederen hoog oplopen, waardoor de lespraktijk in het gedrang kan komen. Hoewel het niet de kerntaak is van de school, worden onderwijsprofessionals steeds vaker geconfronteerd met de noodzaak te bemiddelen in dergelijke conflicten om de dagelijkse werking te verzekeren. Dit is niet gemakkelijk, gezien het deze personen vaak aan achtergrond, strategieën en handvaten ontbreekt om een bemiddeling tot een goed einde te brengen. Dit driedaags traject biedt je de kans om je eigen conflictintelligentie uit te bouwen om vervolgens op een onderbouwde manier op te treden als interne bemiddelaar in conflicten met volwassenen.

Lees meer

Nascholingsaanbod schooljaar 2023-2024

Ontdek het ruime nascholingsaanbod van CNO voor het schooljaar 2023-2024 op de manier die bij jou past!

  • Gebruik de boomstructuur van onze website via de knop 'Nascholingsaanbod' links bovenaan.
  • Ga gericht op zoek via de zoekfunctie van onze website rechts bovenaan.
  • Blader door één of meerdere van onze themaboekjes:

Taal en cultuur, maatschappij en economie

Wetenschappen, wiskunde, techniek en STEM

Leerlingenbegeleiding

Leidinggevenden en ondersteunend personeel

Vakoverschrijdend aanbod

Basisonderwijs

Volwassenenonderwijs

Ontvang je geen boekje van ons, maar wil je er in de toekomst graag eentje krijgen?
Blijf je graag op de hoogte via een digitale nieuwsbrief op jouw maat?

Je hebt reeds een account bij CNO? Meld je aan via de knop rechtsbovenaan, klik op 'Mijn portaal' en vink het vakje naast 'Brochures op mijn postadres' en/of 'Digitale nieuwsbrieven' aan.

Je hebt nog geen account bij CNO? Klik op onderstaande knop om een account aan te maken. Vul zeker het onderwijsniveau waar je actief bent aan, je functie en indien van toepassing de vakken die je geeft. Zo ontvang je enkel informatie die voor jou relevant is.

Ik wil informatie op maat van CNO ontvangen

 


Een andere vraag?

Contacteer ons:

 03 265 29 60 
 cno@uantwerpen.be


Volg ons op:

 Facebook
 LinkedIn
YouTube

 

 

 

 

Voor een optimale functionaliteit van deze website raden wij de browser Firefox aan. 

Ervaart u problemen bij het inschrijven? Kijk dan eerst na of u de laatste update(s) van Firefox hebt geïnstalleerd én of uw pop-upblocker is uitgeschakeld.